Kada pravite zimnicu možete da ukiselite voće i povrće po želji, sve zavisi od vašeg ukusa. Paprika je naravno zvezda zimnice i od nje se prave mnogi specijaliteti, ali Srbi takođe vole da jedu crni luk, pa isprobajte i ovaj recept. Garantovano ćete se oduševiti, a pravi se zaista lako. Treba da odstoji 8-10 sati, tako da može da se jede isti dan. Odličan je prilog uz pečenje ili neko drugo meso, ali takođe i kada pravite burgere, picu, hot dog...
- Sastojci:
- 2 kg ljubičastog luka
- Za jednu teglu:
- 8-10 bibera u zrnu
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašike krupne soli
- 55 ml sirćeta
- vruća voda
Priprema:
Luk oljuštite i isecite na rebarca. Sipajte u činiji u rukama razdvojite da svaki isečeni deo bude zaseban. Napunite tegle koje ste prethodno sterilisali. U tegle zatim stavite biber, so, šećer, sirće i prelijte vrućom vodom do vrha. Pritisnite malo luk i dobro zatvorite. Ove količine, sem luka, su za jednu teglu. U svaku teglu dodajte istu količinu navedenih sastojaka. Možete da koristite posle 8-10 sati.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem