Ono što je šopska salata leti, to su pečene paprike i kupus zimi. Najpoznatija salata nabolje se slaže uz pečenje i vrlo je jednostavna za pravljenje. Potreban je svež kupus i malo začina. Mi vam donosimo još jedan recept za kupus salatu, ali ovaj put se pravi od kiselog i dodaje se nekoliko sastojaka koji joj obogaćuju ukus. Ako nemate kiseli kupus, postoji način da ga brzo i lako napravite.
- Sastojci:
- 300 g kiselog kupusa
- 1 konzerva graška
- 1 crni luk
- 2 štapa celera
- 2 kašike ulje
Priprema:
Isecite kupus na trakice ili izrendajte. Zatim dodajte grašak, seckani crni luk i celere. Posolite i sipajte ulje. Dobro promešajte. Salata je spremna za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus