Ono što je šopska salata leti, to su pečene paprike i kupus zimi. Najpoznatija salata nabolje se slaže uz pečenje i vrlo je jednostavna za pravljenje. Potreban je svež kupus i malo začina. Mi vam donosimo još jedan recept za kupus salatu, ali ovaj put se pravi od kiselog i dodaje se nekoliko sastojaka koji joj obogaćuju ukus. Ako nemate kiseli kupus, postoji način da ga brzo i lako napravite.
- Sastojci:
- 300 g kiselog kupusa
- 1 konzerva graška
- 1 crni luk
- 2 štapa celera
- 2 kašike ulje
Priprema:
Isecite kupus na trakice ili izrendajte. Zatim dodajte grašak, seckani crni luk i celere. Posolite i sipajte ulje. Dobro promešajte. Salata je spremna za serviranje.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem