Jesen je vreme kada se pravi zimnica, a mi vam donosimo zanimljiv recept naše čitateljke Dijane za krastavac punjen paprikom. Na vašim policama u špajzu pored ajvara, barenih paprika, lovače salate... treba da se nađe i ova ukusna i neobična salata koja će upotpuniti svaku trpezu. 

  • Sastojci:
  • 3 kg krastavaca
  • 300 g ljutih papricica raznih boja
  • 300 g slatke paprike iz turšije
  • 3 l vode
  • 1 l sirćeta 
  • 250 g soli
  • 200 g šećera
  • 20 g bibera u zrnu

Priprema:
Paprike očistite od semenki i iseckajte. Krastavac izdubite i u sredinu ređajte očišćenje paprike. Isecite krastavce na prst širine i složite u sterilisane tegle. U šerpu sipajte vodu, so, šećer i stavite da prokuva. Kada provri dodajte sirće i biber i ostavite da se kuvaj još 15 minuta. Ohladite preliv, pa sipajte u tegle da lepo pokrije krastavce i dobro ih zatvorite. U veću šerpu stavite krpu da pokrije dno i poređajte tegle, pa sipajte vodu. Kada provri ostavite još 10 minuta, pa isključite šporet i ostavite krastavce da se ohlade u toj vodi.  

Recept poslala Dijana Popović

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE