Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE PRAVILNO STERILIŠU TEGLE: Da zimnica ne propadne obavezno uradite jednu stvar, a poslužiće i mašina za sudove

Autor Marija Brčić

U nastavku teksta saznajte kako da pravilno sterilišete tegle.

 Kako se sterilišu tegle Izvor: Shutterstock

Uskoro kreće priprema zimnice, a pored đakonija koje planirate da spremate, veoma važna stavka su tegle i njihova pravilna sterilizacija.

Bilo da spremate ajvar, turšiju, ljutenicu ili džem, postupak sterilizacije je isti. Ovaj korak nikako ne smete da preskočite, jer ako tegle ili flaše ne budu potpuno čiste, čitav trud može da vam propadne.

Postoje one stare tehnike koje su još koristile naše bake i koje su se pokazale kao najbolje. Prvi korak je da staklene tegle ili flaše dobro operete deterdžentom za sudove koji inače koristite.

Možda će vas zanimati

Ostavite ih da se ocede, pa ih pažljivo obrišite čistom pamučnom krpom. Rernu uključite na 100 stepeni, tegle poređajte u pleh, ali tako da im otvor bude okrenut nadole i stavite ih da se greju na nekih 20 minuta. Pažljivo ih izvadite, jer će staklo biti vrelo i punite ih sa zimnicom dok su još tople.

Postoji još jedan način koji koriste savremene domaćice, a reč je o sterilizaciji u mašini za sudove. Pojedine mašine imaju opciju sterilizacije, a ukoliko nemaju, onda tegle uključite na program koji suđe pere na temperaturi od 70 stepeni. Nakon pranja tegli u mašini, možete bezbedno sipati zimnicu u njih.

Za dodatnu sterilizaciju, tegle napunjene zimnicom možete opet da stavite u mašinu za suđe pa uključite na program sa najvišom temperaturom, ali bez praška za pranje suđa.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti