Uskoro nam dolazi spremanje zimnice i mnoge domaćice se već pripremaju za ovaj poduhvat. Ajvar, džem, turšija i svi ostali specijaliteti u kojima ćemo uživati tokom zime držimo, uglavnom u staklenim teglama.
Ukoliko čuvate stare tegle ili koristite one kupovne, na njima se nalaze razne etikete koje je ponekad nemoguće skinuti. Ako i vas nervira što nikada u potpunosti ne možete da ih skinete bez da ostanu tragovi lepka, imamo jednostavan trik koji će vam olakšati ovaj posao.
Sastojci:
- soda bikarbona
- ulje
Priprema:
Sve što treba da uradite jeste da pomešate jednake delove sode bikarbone i ulja da dobijete pastu, otprilike pola šolje. Nakon toga nanesite pastu na svaku teglu sa kojih ste prethodno sknuli etikete i ostali su tragovi lepka. Ostavite tako nekih 10 minuta, a zatim mokrom krpom jednostavno uklonite pastu sa kojom će otići i lepak. Nakon toga tegle dobro operite toplom vodom i deterdžentom i spremne su za pripremu zimnice.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Najmekši medenjaci koji se tope u ustima
Krompir čamci punjeni belim mesom i sirom
Prhki keksići sa mandarinom
Originalna italijanska pesto pasta
Kako da napravite domaći somun