Za dobar šlag ne treba puno truda, ali ipak postoje neke male cake koje ćega učiniti lepšim i ukusnijim. Nekako se čini da ga leti koristimo mnogo više, bilo da njime ukrašavate torte ili jednostavno želite da prelijete voće, a glavni neprijatelj mu je vrućina, zbog koje splasne češće nego inače.

Ipak, postoji jedan trik koji to može da spreči, a primenjuju ga mnogi iskusni poslastičari. Tajna je u dodavanju kiseline i masti, zapravo potrebna vam je kisela pavlaka.

Ne samo da će ona pomoći da se šlag stabilizuje, već će i sprečiti da se on brzo opusti i rastopi, a to znači da možete da ga napravite i do 4 sata unapred ukoliko želite da ukrasite tortu za posebnu priliku.

Takođe, ona će dati lepši i puniji, blago osvežavajući ukus, što je odličan kontrast za slatke letnje deserte. Količina koju treba da dodate je vrlo jednostavna. Na svakih 250 ml šlaga dodajte 4 kašike kisele pavlake, a zatim umutite kao i uobičajeno.

Iznenadićete se koliko će mu kisela pavlaka dati čvrstinu i koliko će biti lakše da dekorišete tortu. Pritom, ukoliko tortu iznesete na trpezu za neku posebnu priliku ne morate da se bojite da će se šlag opustiti, a vaša poslastica izgledaće kao iz najlepše poslastičarnice.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE