Skoro svaka torta ili kolač u sastojcima ima šlag ili bar umućenu slatku pavlaku. Ali, često se dešava da želite da napravite nešto slatko, a fali vam šlag, a prodavnica je daleko i mrzi vas da idete. Sada možete sami da ga pripremite od jednostavnih sastojaka.
Kako se pravi domaći šlag?
Ono što vam je potrebno za domaći šlag su kondnenzovano mleko i limunov sok. Ako niste znali kondenzovano mleko možete da kupite, ali možete i sami da ga napravite. Proces kuvanja traje malo duže, ali isplati se. Za jednu i po šolju kondenzovanog mleka potrebna je jedna kašičica limunovog soka. Možete koristiti i sveže ceđen limunov sok ili kupljen u prodavnici. Pomešajte ova 2 sastojka i mutite dok ne dobijte čvrst krem, tj. šlag. Ukrasite pecivo, tortu ili kolače, šta god da pravite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus