Pirinač je odličan prilog mnogim jelima, a najlepši je kada se pravi pilav. Možete da ga jedete i samostalno, ali bitno je da ga dobro skuvate kako bi bio ukusan. Kada se pravi rižoto to i nije problem, jer on sadrži neke namirnice koje će ga omekšati i učiniti sočnim.
Ali, samo skuvan pirinač ne uspeva svima, bez obzira što je priprema jednostavna i što ste ga spremali milion puta do sada. Tajna je u načinu na koji ga kuvate, a profesionalni kuvar Džejmi Oliver je otkrio kako da ga napravite bez muke, a da je ukus savršen.
Sastojci:
- pirinač
- voda
Priprema:
Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa. Nemojte je soliti. Zatim sipajte pirinač, po šaku za svaku osobu. Kuvajte dok ne omekne, nekih 10 minuta. Procedite, ali ostavite pirinač u cediljci. Vratite praznu šerpu na šporet, stavite cediljku sa pirinčem preko, poklopite i isključite šporet. Ostavite tako da se kuva na pari nekih 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus