Pirinač je odličan prilog mnogim jelima, a najlepši je kada se pravi pilav. Možete da ga jedete i samostalno, ali bitno je da ga dobro skuvate kako bi bio ukusan. Kada se pravi rižoto to i nije problem, jer on sadrži neke namirnice koje će ga omekšati i učiniti sočnim. 

Ali, samo skuvan pirinač ne uspeva svima, bez obzira što je priprema jednostavna i što ste ga spremali milion puta do sada. Tajna je u načinu na koji ga kuvate, a profesionalni kuvar Džejmi Oliver je otkrio kako da ga napravite bez muke, a da je ukus savršen.

Sastojci: 

  • pirinač
  • voda 

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa. Nemojte je soliti. Zatim sipajte pirinač, po šaku za svaku osobu. Kuvajte dok ne omekne, nekih 10 minuta. Procedite, ali ostavite pirinač u cediljci. Vratite praznu šerpu na šporet, stavite cediljku sa pirinčem preko, poklopite i isključite šporet. Ostavite tako da se kuva na pari nekih 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa