Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU ZA NAJSAVRŠENIJI PIRINAČ: Nema dodavanja posebnih sastojaka, samo ga skuvajte pravilno

Autor Sanja Belinić

Džejmi Oliver otkrio kako da na najlakši način skuvate najukusniji pirinač.

 Kako skuvati pirinač Izvor: Shutterstock

Pirinač je odličan prilog mnogim jelima, a najlepši je kada se pravi pilav. Možete da ga jedete i samostalno, ali bitno je da ga dobro skuvate kako bi bio ukusan. Kada se pravi rižoto to i nije problem, jer on sadrži neke namirnice koje će ga omekšati i učiniti sočnim. 

Ali, samo skuvan pirinač ne uspeva svima, bez obzira što je priprema jednostavna i što ste ga spremali milion puta do sada. Tajna je u načinu na koji ga kuvate, a profesionalni kuvar Džejmi Oliver je otkrio kako da ga napravite bez muke, a da je ukus savršen.

Sastojci: 

  • pirinač
  • voda 

Možda će vas zanimati

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu i stavite da proključa. Nemojte je soliti. Zatim sipajte pirinač, po šaku za svaku osobu. Kuvajte dok ne omekne, nekih 10 minuta. Procedite, ali ostavite pirinač u cediljci. Vratite praznu šerpu na šporet, stavite cediljku sa pirinčem preko, poklopite i isključite šporet. Ostavite tako da se kuva na pari nekih 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti