Poznato je da piletina kada se samo isprži ponekad ostane suva i žilava. Da se to ne bi dešavalo postoje neke cake koje treba da primenite. Najpre parčići mesa treba da budu manji i tanje sečeni, i meso treba da marinirate u smesi od jaja i pavlake. Oni će omekšati meso i tako će biti sočnije i ukusnije.
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 1 jaje
- 1 kašika pavlake
- so, biber
- 1 kašika brašna
- ulje za prženje
Priprema:
Piletinu isecite na tanje komade. Stavite u činiju, dodajte so, biber, jaje i pavlaku. Dobro promešajte, pokrijte providnom folijom i ostavite 15 minuta ili duže. Zatim umešajte i brašno pa pržite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus