Pred vama je recept za lisnato testo punjeno belim mesom, paprikama i sirom koji se razvlači kada zagrizete. Priprema je jednostavna, a neće vam oduzeti ni mnogo vremena.
Obradujte svoje ukućane i za vikend im pripremite ovo pecivo.
Sastojci:
Za 4 komada
- 500 g lisnatog testa
- 300 g pilećih prsa
- 2 paprike
- 200 g kačkavalja
- 1 žumance
- so, biber
Priprema:
Pileća prsa iseckajte i propržite. Dodajte so i biber. Iseckajte paprike i dodajte ih u tiganj sa mesom. Pržite dok paprika ne omekša.
Sir isecite na veće komade. Lisnato testo prepolovite, na jedan kraj stavite pileća prsa i paprike. Zatim preko stavite dva komada sira. Premažite ivice umućenim žumancetom. Na drugom kraju lisnatog testa pravimo rezove kao što je prikazano u videu. Preklopite testo i utisnite krajeve prstima da se zalepi.
Stavite u pleh i premažite umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus