Lisnato testo je odličan izbor kada želite da napravite nešto brzo. Takve su i ove pitice, za koje vam ne treba mnogo namirnica, a napravićete ih za tili čas. Tajna je u sočnom punjenju, a šta vam je sve potrebno za njega pročitajte u nastavku.
Sastojci:
- 250 g lisnatog testa
- 300 g tunjevine
- 4 kuvana jajeta
- 150 g paradajz pirea
- 1 žumance
Priprema:
Lisnato testo isecite na pravougaonike, i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
Za to vreme pripremite punjenje. U činiji pomešajte tunjevinu sa kuvanim jajima, krupno iseckanim i paradajz pireom. Dobro promešajte. Već pečeno i ohlađeno lisnato testo isecite po dužini. Nafilujte donji deo pa poklopite. Tako do utroška materijala.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus