Lisnato testo je odličan izbor kada želite da napravite nešto brzo. Takve su i ove pitice, za koje vam ne treba mnogo namirnica, a napravićete ih za tili čas. Tajna je u sočnom punjenju, a šta vam je sve potrebno za njega pročitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 250 g lisnatog testa
  • 300 g tunjevine
  • 4 kuvana jajeta
  • 150 g paradajz pirea
  • 1 žumance

Priprema:

Lisnato testo isecite na pravougaonike, i ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih umućenim žumancetom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 15 minuta.
Za to vreme pripremite punjenje. U činiji pomešajte tunjevinu sa kuvanim jajima, krupno iseckanim i paradajz pireom. Dobro promešajte. Već pečeno i ohlađeno lisnato testo isecite po dužini. Nafilujte donji deo pa poklopite. Tako do utroška materijala.

Izvor: Stvar ukusa