Rolnice od gotovog lisnatog testa punjene slaninicom i sirom na vašem stolu će biti za manje od 30 minuta. Divne i mirisne, mekane i sutradan, rolnice su idealan izbor za večeu ili ukusno predjelo. Ono što je najbolje izuzetno lako se prave, a uspevaju i onim koji nemaju previše iskustva u kuhinji.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 200 g slanine
- 200 g kačkavalja
- 150 g krem sira
- 1 glavica luka
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. Slaninicu i crnu luk iseckajte na kockice, a kačkavalj izrendajte na krupno rende.Testo premažite krem sirom, pa ravnomerno rasporedite luk, slaninicu i kačkavalj. Savijte testo u rolat, pa isecite parčiće debljine oko jedan i po centimetar. Rernu zagrejte na 220 stepeni. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom i pecite oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta