Pecivo od gotovog lisnatog testa punjeno topljenim sirom i pečenicom na vašem stolu će biti za manje od 30 minuta. 

Retko ko može da odoli toplom pecivu, koje je hrskavo spolja, a meko i vazdušasto iznutra. Ukoliko vam je potrebno posluženje za goste, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to. Od navedenih sastojaka dobićete šest komada.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 100 g pečenice
  • 6 trouglića topljenog sira
  • 2 kašike krem sira
  • 1 žumance

Priprema:

Lisnato testo stavite na papir za pečenje, pa ga malo razvucite oklagijom. Premažite ga krem sirom, pa vodoravno poređajte trougliće topljenog sira, ali tako da između svakog ostane najmanje jedan centimetar razmaka. Preko njega ravnomerno poređajte pečenicu. Donju stranu lisnatog testa prebacite na gornju, pa nožem secite testo u oblik pravougaonika. Da biste doboli šaru na par mesta testo odozgo rasecite. Umutite žumance, pa njime premažite testo odozgo. Papir za pečenje prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa