Pecivo od gotovog lisnatog testa punjeno topljenim sirom i pečenicom na vašem stolu će biti za manje od 30 minuta.
Retko ko može da odoli toplom pecivu, koje je hrskavo spolja, a meko i vazdušasto iznutra. Ukoliko vam je potrebno posluženje za goste, brzinski doručak ili večeru, ovaj recept je idealan za to. Od navedenih sastojaka dobićete šest komada.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 100 g pečenice
- 6 trouglića topljenog sira
- 2 kašike krem sira
- 1 žumance
Priprema:
Lisnato testo stavite na papir za pečenje, pa ga malo razvucite oklagijom. Premažite ga krem sirom, pa vodoravno poređajte trougliće topljenog sira, ali tako da između svakog ostane najmanje jedan centimetar razmaka. Preko njega ravnomerno poređajte pečenicu. Donju stranu lisnatog testa prebacite na gornju, pa nožem secite testo u oblik pravougaonika. Da biste doboli šaru na par mesta testo odozgo rasecite. Umutite žumance, pa njime premažite testo odozgo. Papir za pečenje prebacite u pleh, pa ga stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus