Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, rolovane kobasice su idealne za to. Potrebno vam je samo četiri sastojaka, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajući. Iako se u Srbiji najčešće jedu rolovane viršle, i kobasice u testu se sve češće mogu naći u ponudi pekara, a ovako propremljene biće bolje nego kupovne.

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 12 tanjih kobasica
  • 1 jaje
  • susam za posipanje

Priprema:

Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade. Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine oko 3 cm. Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 15 minuta. Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.

Izvor: Stvar ukusa