Ukoliko vam je potrebno posluženje i za veći broj gostiju, brzinski doručak ili večeru, rolovane kobasice su idealne za to. Potrebno vam je samo četiri sastojaka, a rezultat će biti i više nego zadovoljavajući. Iako se u Srbiji najčešće jedu rolovane viršle, i kobasice u testu se sve češće mogu naći u ponudi pekara, a ovako propremljene biće bolje nego kupovne.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 12 tanjih kobasica
- 1 jaje
- susam za posipanje
Priprema:
Kobasice stavite u tiganj sa vrlo malo ulja, pa ih kratko propržite sa svih strana. Ostavite ih na papirnom ubrusu da se ocedi višak ulja i da se malo ohlade. Istanjeno lisnato testo isecite na tračice debljine oko 3 cm. Oko svake kobasice obmotajte lisnato testo, pa ih poređajte u pleh obložen papirom za pečenje. Premažite ih razmućenim jajetom i pospite susamom, pa stavite da se peku na 220 stepeni dok ne porumene, oko 15 minuta. Ostavite da se malo ohlade, pa ih poslužite uz dodatke po želji.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus