Odlična ideja za brzinsku večeru ili kao predjelo za neku svečanu priliku. Može da se posluži uz jogurt za potpuni ugođaj. Lako se sprema i to od gotovih kora, pa će vam biti potrebno manje od sat vremena za sve. Ako dodate i sir koji se topi kada se pita ispeče, ukus će biti bolji. 

Ako ipak volite da bude prava domaćinska, onda saznajte kako jednostavno da napravite domaće kore

Sastojci:

  • 250 g kora 
  • 300g mlevenog mesa
  • 150 g tvrdog sira
  • 1 crni luk
  • 50 g paradajz pirea

Priprema:

Propržite i posolite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso i pobiberite. Kada se isprži dodajte paradajz pire i začine po želji. Dve kore stavite jednu preko druge, pa na vrhu, po širini, sipajte fil. Preko pospite rendani sir, pa preklopite kore prvo po širini, da pokrijete fil, pa po dužini sa obe strane, da fil ne iscuri, pa urolajte. Tako radite dok ne utrošite sastojke. Tiganj dobro premažite puterom, pa stavite pite. Poklopite i pecite, pa pre nego što okrenete, premažite pite istopljenim puterom i onda okrenite da se i druga strana ispeče. 

Izvor: Stvar ukusa