Odlična ideja za brzinsku večeru ili kao predjelo za neku svečanu priliku. Može da se posluži uz jogurt za potpuni ugođaj. Lako se sprema i to od gotovih kora, pa će vam biti potrebno manje od sat vremena za sve. Ako dodate i sir koji se topi kada se pita ispeče, ukus će biti bolji.
Ako ipak volite da bude prava domaćinska, onda saznajte kako jednostavno da napravite domaće kore.
Sastojci:
- 250 g kora
- 300g mlevenog mesa
- 150 g tvrdog sira
- 1 crni luk
- 50 g paradajz pirea
Priprema:
Propržite i posolite sitno seckan crni luk, pa dodajte meso i pobiberite. Kada se isprži dodajte paradajz pire i začine po želji. Dve kore stavite jednu preko druge, pa na vrhu, po širini, sipajte fil. Preko pospite rendani sir, pa preklopite kore prvo po širini, da pokrijete fil, pa po dužini sa obe strane, da fil ne iscuri, pa urolajte. Tako radite dok ne utrošite sastojke. Tiganj dobro premažite puterom, pa stavite pite. Poklopite i pecite, pa pre nego što okrenete, premažite pite istopljenim puterom i onda okrenite da se i druga strana ispeče.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus