Domaće pite su odlične kao predjelo na slavama ili kada su praznici, ali još su bolje kada ih servirate za večeru. Lako se i brzo prave, pa nijedna domaćica ne okleva kada je recpet za pitu u pitanju. Možete i sami da razvlačite kore, ali ako niste spretni, slobodno koristite kupovne ukus je isti. 

Ovu pitu napunite sirom i šunkom, a poslužite sa čašom hladonog jogurta. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora 
  • 2 jajeta 
  • 150 ml mleka 
  • 1 kašika brašna 
  • 1 kašičica praška za pecivo 
  • 50 g putera 
  • tvrdi sir 
  • šunka 

Priprema:

Pomešajte jaja, mleko, istopljeni puter, brašno, prašak za pecivo i so. Dobro sjedinite. Koru premažite dobijenom smesom. Preko stavite drugu koru i pospite rendanim sirom. Zatim preko ide treća kora koju isto treba da premažete smesom od jaja i onda četvrta kora, pa preko stavite šunku. Opet ide kora, premažite smesom od jaja, a onda stavite šestu koru i pospite rendanim sirom. Urolajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Napravite 3 rolata/pite. Premažite preostalom smesom od jaja i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa