Domaće pite su odlične kao predjelo na slavama ili kada su praznici, ali još su bolje kada ih servirate za večeru. Lako se i brzo prave, pa nijedna domaćica ne okleva kada je recpet za pitu u pitanju. Možete i sami da razvlačite kore, ali ako niste spretni, slobodno koristite kupovne ukus je isti.
Ovu pitu napunite sirom i šunkom, a poslužite sa čašom hladonog jogurta.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 2 jajeta
- 150 ml mleka
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 50 g putera
- tvrdi sir
- šunka
Priprema:
Pomešajte jaja, mleko, istopljeni puter, brašno, prašak za pecivo i so. Dobro sjedinite. Koru premažite dobijenom smesom. Preko stavite drugu koru i pospite rendanim sirom. Zatim preko ide treća kora koju isto treba da premažete smesom od jaja i onda četvrta kora, pa preko stavite šunku. Opet ide kora, premažite smesom od jaja, a onda stavite šestu koru i pospite rendanim sirom. Urolajte i stavite u pleh obložen pek papirom. Napravite 3 rolata/pite. Premažite preostalom smesom od jaja i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus