Carska pita je izuzetno popularna u Srbiji, jer se priprema brzo i vrlo jednostavno, a za razliku od projare sadrži povrće, šunku, više vrsta sireva i mnoge druge sastojke po želji. Neke domaćice čak dodaju i ajvar. Ako ste ljubitelj malo pikantnijih ukusa i gurmanskih specijaliteta, umesto šunke ili parizera, dodajte joj slaninu, a običan, kravlji sir zamenite fetom . Ako ste početnik u kuhinji, obavezno isprobajte ovaj recept, uspeva iz prve, a ohrabriće vas da se okušate i u nekom komplikovanijem jelu!
Sastojci:
- 4 jajeta
- 450 ml mleka
- 550 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 50 g putera
- 280 g slanine
- 2 struka mladog luka
- 200 g feta sira
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom. Zatim dodajte so, mleko, istopljeni puter i brašno sa praškom za pecivo. Dobro promešajte i dodajte sitno seckani mladi luk, slaninu i feta sir. Nauljite tepsiju i pospite brašnom. Sipajte dobijenu smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem