Umesto kupovnog uvek je bolji domaći hleb, jer nas uvek podseća na vreme provedeno kod bake, kada smo zajedno mesili testo i pravili domaće pecivo. Miris koji se širio kućom nas uvek vrati u lepša vremana, a omiljeni namaz je bila mast i mlevena paprika. Pripremite pita hleb koji se peče samo pet minuta, a koji je hrskav spolja, a šupalj unutra. Možete ga napuniti ćevapima, ali i različitim vrstama salate, šunke, sira... 

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 ml vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 20 g šećera
  • 20 ml ulja

Priprema:

U toploj vodi pomešajte šećer i kvasac, pokrijte i ostavite 15 minuta. Sipajte kvasac u brašno, dodajte so i ulje, pa zamesite testo. Pokrijte i ostavite na toplom 3 sata da odmori. Kratko premesite, pa podelite na osam delova i oblikujte loptice. Svaku rastanjite oklagijom, dobićete nepravilan oblik, a onda presavijte prvo sa obe strane po dužini, a zatim i po širini, da se oblikujte kvadrat. Pokrijte i ostavite da odmori 15 minuta. Pospite brašnom, pa rastanjite na tanak kvadrad, a onda stavite na pleh. Pecite u rerni na 200°C 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa