Hleb je namirnica na našem podneblju kojoj se posvećuje posebna pažnja i jede se u svim varijantama i oblicima. Neizostavan je uz sve obroke, a načini na koji se priprema su brojni. Ukoliko se poželite toplog i svežeg domaćeg hleba, u tu svrhu vam mogu poslužiti brze lepinje iz tiganja. Odlična stvar je što su bez kvasca i nije potrebno da čekate da narastu, uz to su i posne.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 350 ml mlake vode
- 1/2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 50 ml maslinovog ulja
- vlašac
Priprema:
U toplu vodu sipajte prašak za pecivo, so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo. Jufku podelite na jednake delove, pa svaki razvucite oklagijom na veličinu vašeg tiganja. Tiganj zagrejte, ukoliko želite premažite ga blago uljem, pa pecite lepinjice na srednjoj temepraturi po par minuta sa svake strane. Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene krpom do upotrebe. Na ovaj način ostaće mekane i tople. Pre služenja ih premažite maslinovim uljem i pospite vlašcem, pa isecite na četiri dela.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus