Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNE LEPINJE BEZ KVASCA: Nema čekanja da testo naraste, a pečene su za manje od 10 minuta 

Posne lepinje iz tiganja sjajno su rešenje ukoliko vam je u kući poneslato hleba.

 Posne lepinje bez kvasca Izvor: Shutterstock

Hleb je namirnica na našem podneblju kojoj se posvećuje posebna pažnja i jede se u svim varijantama i oblicima. Neizostavan je uz sve obroke, a načini na koji se priprema su brojni. Ukoliko se poželite toplog i svežeg domaćeg hleba, u tu svrhu vam mogu poslužiti brze lepinje iz tiganja. Odlična stvar je što su bez kvasca i nije potrebno da čekate da narastu, uz to su i posne.  

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 350 ml mlake vode
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 50 ml maslinovog ulja
  • vlašac

Možda će vas zanimati

Priprema:

U toplu vodu sipajte prašak za pecivo, so, šećer, ulje i brašno, pa zamesite glatko testo. Jufku podelite na jednake delove, pa svaki razvucite oklagijom na veličinu vašeg tiganja. Tiganj zagrejte, ukoliko želite premažite ga blago uljem, pa pecite lepinjice na srednjoj temepraturi po par minuta sa svake strane. Slažite jednu na drugu i držite ih pokrivene krpom do upotrebe. Na ovaj način ostaće mekane i tople. Pre služenja ih premažite maslinovim uljem i pospite vlašcem, pa isecite na četiri dela.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti