Kada se ne koriste kore za pitu, onda znate da vam je potrebno testo. Kako bi ono ispalo savršeno i meko obavezno dodajte sirće, a kako bi se podiglo tokom pečenja, magični sastojak je prašak za pecivo. Ova pita se pravi od raznovrsnog povrća, ali i 2 vrste sira. Ukusna, jednostavna i praktična. Ne košta puno, a ako poslužite sa kiselim mlekom biće pun pogodak.
Sastojci:
- 2 jaja
- 150 g jogurta
- 75 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašika sirćeta
- 100 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
Za punjenje:
- 1/2 šolje mladog luka
- 1/2 šolje zelene paprike
- 1/2 šolje feta sira
- 1/2 šolje maslina
- 1 tikvica
- 2 do 3 kašike peršuna
- malo tvrdog sira
Priprema:
U jaja dodajte jogurt, ulje, so, biber, sirće, pa umutite. Sipajte brašno, pa sjedinite. U smesu dodajte secakni mladi luk, tikvicu, masline, fetu, peršun i papriku. Dobro promešajte. Na kraju dodajte prašak za pecivo i opet promešajte. Puterom premažite vatrostalnu tepsiju, pa pospite brašnom. Sipajte smesu i rasporedite. Preko stavite kockice čedar sira ili nekog drugog tvrdog sira. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem