Ovo je recept za najukusniji hleb koji ćete ikada napraviti. Punjen je sirom, a toliko je mekan da možete jesti samo njega. Priprema nije komplikovana, samo pratite korake i dobićete najbolji domaći hleb.
Sastojci:
- 250 ml mleka
- kockica kvasca
- 1 kašičica šećera
- 800 g brašna
- 100 g maslaca
- 100 ml jogurta
- 3 jajeta
- 300 g sira
- 1 kašičica soli
Priprema:
U činiji pomešati 200 grama brašna sa kvascem, malo zagrejanim mlekom i šećerom. Dobro promešati i pokriti na 20 minuta da kvasac malo nadođe. Zatim dodajte 60 grama otopljenog putera, jogurt, 2 jajeta i so. Dodajte preostalo brašno. Zamesiti meko testo. Pokrijte i ostavite da odstoji još 20 minuta.
Podeliti testo na 4 dela. Svaki deo razvaljajte u okrugli oblik. Prvi deo premažite otopljenim puterom i pospite rendanim sirom. Stavite drugu i ponovo premažite puterom i pospite rendanim sirom. Postavljamo i treći deo i nastavljamo kao i ranije. Na kraju stavljamo četvrti deo. Nakon što složite sve delove jedan na drugi, isecite na trake širine 2 prsta. Uvijte ih i poređajte u pleh podmazan otopljenim puterom. Pokrijte tepsiju i ostavite hleb da naraste 20 minuta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 °C 45 minuta.
U galeriji ispod pogledajte postupak pripreme.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem