Lepinje nam uglavnom služe kao zamena za hleb, a kako se prave od sličnih sastojaka oduzimaju nam vreme. Mi vam predlažemo fantastičan recept za mini lepinje za koje vam je potrebno svega dva sastojka. Napravićete ih očas posla, a neće se ni ohladiti, odmah će nestati sa stola. Odlično se slažu sa domaćim krem sirom i svežim paradajzom.
Sastojci:
- 2 belanceta
- prstohvat soli
- 100 g parmezana
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Dodajte parmezan i mešajte lagano i polako. Formirajte kuglice veličine jedne kašičice smese i ređajte na pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
Pita od lišća vinove loze bez kora – grčko jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Starinski kolač sa kajsijama i grizom
Pasta sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Pita sa paradajzom i sirom
Letnji tart sa svežim voćem