Lepinje nam uglavnom služe kao zamena za hleb, a kako se prave od sličnih sastojaka oduzimaju nam vreme. Mi vam predlažemo fantastičan recept za mini lepinje za koje vam je potrebno svega dva sastojka. Napravićete ih očas posla, a neće se ni ohladiti, odmah će nestati sa stola. Odlično se slažu sa domaćim krem sirom i svežim paradajzom.
Sastojci:
- 2 belanceta
- prstohvat soli
- 100 g parmezana
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg sa prstohvatom soli. Dodajte parmezan i mešajte lagano i polako. Formirajte kuglice veličine jedne kašičice smese i ređajte na pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite 10 minuta na 200 stepeni.
Izvor: Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno