Napravite mekano testo i od njega spremite najmekše pecivo punjeno krem sirom. Uživaćete u svakom zalogaju, a biće vam potrebno malo vremena i truda. Deca će obožavati ovo pecivo, a možete da ga punite i domaćim džemom ako želite slatku verziju. Zaboravite na pekaru i na kupovno testo, sada za večeru ili doručak imate najlepše zalogaje.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 50 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mleka
- 600 kg brašna
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 2 kasičice kisele pavlake
Za punjenje:
- oko 80 g krem sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
Priprema:
Izmrvite kvasac, pa pomešajte sa šećerom, kašikom brašna i vodom. Dobro promešajte. Mleko pomešajte sa jajetom, uljem, pavlakom, pa umutite. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmora 60 minuta. Podelite na 8 loptica, svaku pritisnite dlanom po sredini, a zatim stavite kašičicu krem sira. Preklopite, pa opet pritisnite dlanom po sredini. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i mlekom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.
Izvor: Cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus