Napravite mekano testo i od njega spremite najmekše pecivo punjeno krem sirom. Uživaćete u svakom zalogaju, a biće vam potrebno malo vremena i truda. Deca će obožavati ovo pecivo, a možete da ga punite i domaćim džemom ako želite slatku verziju. Zaboravite na pekaru i na kupovno testo, sada za večeru ili doručak imate najlepše zalogaje. 

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 50 ml tople vode
  • 1 kašičica šećera
  • 200 ml mleka
  • 600 kg brašna
  • 1 jaje
  • 50 ml ulja
  • 2 kasičice kisele pavlake

Za punjenje:

  • oko 80 g krem sira

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • 1 kašika mleka

Priprema:

Izmrvite kvasac, pa pomešajte sa šećerom, kašikom brašna i vodom. Dobro promešajte. Mleko pomešajte sa jajetom, uljem, pavlakom, pa umutite. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmora 60 minuta. Podelite na 8 loptica, svaku pritisnite dlanom po sredini, a zatim stavite kašičicu krem sira. Preklopite, pa opet pritisnite dlanom po sredini. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i mlekom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C. 

Izvor: Cooking