Napravite mekano testo i od njega spremite najmekše pecivo punjeno krem sirom. Uživaćete u svakom zalogaju, a biće vam potrebno malo vremena i truda. Deca će obožavati ovo pecivo, a možete da ga punite i domaćim džemom ako želite slatku verziju. Zaboravite na pekaru i na kupovno testo, sada za večeru ili doručak imate najlepše zalogaje.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 50 ml tople vode
- 1 kašičica šećera
- 200 ml mleka
- 600 kg brašna
- 1 jaje
- 50 ml ulja
- 2 kasičice kisele pavlake
Za punjenje:
- oko 80 g krem sira
Za premazivanje:
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
Priprema:
Izmrvite kvasac, pa pomešajte sa šećerom, kašikom brašna i vodom. Dobro promešajte. Mleko pomešajte sa jajetom, uljem, pavlakom, pa umutite. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Pokrijte i ostavite da odmora 60 minuta. Podelite na 8 loptica, svaku pritisnite dlanom po sredini, a zatim stavite kašičicu krem sira. Preklopite, pa opet pritisnite dlanom po sredini. Ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite umućenim jajetom i mlekom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.
Izvor: Cooking
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom