Šuškava gibanica koja krcka u ustima je odličan izbor za vikend doručak. Priprema se jednostavno, a fil je toliko sočan da joj nećete odoleti. Evo kako da je napravite.

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml mleka (za veću gibanicu za manju ne treba)
  • 200-300 g mrvljenog sira
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 2 kašike griza
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • pakovanje tankih kora

Priprema:

U činiju razbiti jaja, dodati jogurt, griz, ulje, so, mleko i prašak za pecivo. Sve žicom izjednačiti. Sir izdrobiti viljuškom. Koru rašititi premazati jogurtom i jajima pa presaviti ćošak i okrenuti ga na gore. U donji deo staviti sir, saviti malo stranice i uviti. Ređati u pleh jednu do druge rolnicu. Preko rolnica malo preliti kašikom preliva pa spakovati dve tri kore jednu preko druge i svaku premazati. Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja