Punjeni preliveni šampinjoni su odličan prilog mesu, ali se mogu jesti i kao samostalan obrok. Prave se brzo i lako, a ukus je fantastičan. Punjenje možete i sami osmisliti po vašem ukusu, a mi vam dajemo predlog.
Sastojci:
- 1 pakovanje šampinjona
Za punjenje:
- 100 g feta sira
- 1 kašika kisele pavlake
- 2 kašike seckane suve slanine
- seckan peršunov list
- biber po želji
- 3 čena belog luka seckanog
- 1 kašika rendanog kačkavalja
Za preliv:
- 200 g kisele pavlake
- 200 ml jogurta
- 1 jaje
- 3 kašike rendanog kačkavalja
Priprema:
Šampinjone oprati i očistiti od peteljki. Fetu izgnječiti, dodati pavlaku, i seckanu slaninu na kockice. Dodati peršunov list, biber po želji, seckan beli luk i rendan kačkavalj. Sve dobro izjednačiti. Posoliti i malo pouljiti šampinjone pa puniti nadevom. Ređati u podmazan pleh. Izmešati. Odozgo malo staviti rendanog kačkavalja. U činiju dodati kiselu pavlaku, jogurt, kačkavalj i jaje i sve izjednačiti. Sipati u tepsiju između šampinjona i peći na 200 stepeni oko 40 min.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem