Šunka u kombinaciji sa sirom koji se topi, između slojeva lisnatog testa. Verovatno da ne postoji niko ko bi ovakvom pecivu mogao da odoli. Idealno je za doručak, slano posluženje ili večeru, brzo se priprema i veoma je ukusno. Mališani će ga posebno obožavati, a po ukus možete dodati još neke sastojke.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 250 g kačkavalja
- 250 g šunke
- 100 ml kečapa
- 1 jaje
- origano
Priprema:
Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. Premažite ga tanko kečapom, poređajte listove kačkavalja, a preko toga šunsku secenu na kockice. Sve pospite origanom. Savijte lisnato testo u rolnu, pa ga isecite na troguliće jednake veličine. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.Jaje razmutite i premažite trougliće, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 220 c i pecite oko 20 minuta, da dobiju rumenu koricu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus