Šunka u kombinaciji sa sirom koji se topi, između slojeva lisnatog testa. Verovatno da ne postoji niko ko bi ovakvom pecivu mogao da odoli. Idealno je za doručak, slano posluženje ili večeru, brzo se priprema i veoma je ukusno. Mališani će ga posebno obožavati, a po ukus možete dodati još neke sastojke. 

Sastojci:

  • 500 g lisnatog testa
  • 250 g kačkavalja
  • 250 g šunke
  • 100 ml kečapa
  • 1 jaje
  • origano

Priprema:

Lisnato testo razvaljajte što je tanje moguće. Premažite ga tanko kečapom, poređajte listove kačkavalja, a preko toga šunsku secenu na kockice. Sve pospite origanom. Savijte lisnato testo u rolnu, pa ga isecite na troguliće jednake veličine. Poređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje.Jaje razmutite i premažite trougliće, pa ih stavite u zagrejanu rernu na 220 c i pecite oko 20 minuta, da dobiju rumenu koricu.

Izvor: Stvar ukusa