Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BRZI DOMAĆI HLEB BEZ KVASCA: Nema mešenja i čekanja da testo naraste, a jedan od sastojaka je piće koji Srbi obožavaju

Napravite mekan i vazdušast hleb bez kvasca i mešenja testa jednostavno i lako.

 Hleb bez kvasca i mešenja Izvor: Printscreen/YT/ Table diary

Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Za ovaj recept nije vam potreban kvasac, jer će celu fermentaciju i dizanje testa postići pivo prilikom pečenja. Dobićete mekan i vazdušast hleb bez čekanja da testo naraste i mešenja.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 350 ml piva
  • 6 g soli
  • 40 g šećera
  • 12 g praška za pecivo
  • 50 g putera

Možda će vas zanimati

Priprema:

U činiju sipajte brašno, pa dodajte so, šećer, prašak za pecivo i sve dobro promešajte ručnom mutilicom. U smesu od brašna ulijte pivo i špatulom mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pleh (dimenzija 22 x 14) obložite papirom za pečenje, pa prebacite testo i ravnomerno ga rasporedite. Puter rastopite na pari i prelijte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti