Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Za ovaj recept nije vam potreban kvasac, jer će celu fermentaciju i dizanje testa postići pivo prilikom pečenja. Dobićete mekan i vazdušast hleb bez čekanja da testo naraste i mešenja.

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 350 ml piva
  • 6 g soli
  • 40 g šećera
  • 12 g praška za pecivo
  • 50 g putera

Priprema:

U činiju sipajte brašno, pa dodajte so, šećer, prašak za pecivo i sve dobro promešajte ručnom mutilicom. U smesu od brašna ulijte pivo i špatulom mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pleh (dimenzija 22 x 14) obložite papirom za pečenje, pa prebacite testo i ravnomerno ga rasporedite. Puter rastopite na pari i prelijte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa