Malo šta je lepše od mekanog, svežeg, domaćeg hleba. Za ovaj recept nije vam potreban kvasac, jer će celu fermentaciju i dizanje testa postići pivo prilikom pečenja. Dobićete mekan i vazdušast hleb bez čekanja da testo naraste i mešenja.
Sastojci:
- 400 g brašna
- 350 ml piva
- 6 g soli
- 40 g šećera
- 12 g praška za pecivo
- 50 g putera
Priprema:
U činiju sipajte brašno, pa dodajte so, šećer, prašak za pecivo i sve dobro promešajte ručnom mutilicom. U smesu od brašna ulijte pivo i špatulom mešajte dok ne dobijete glatko testo. Pleh (dimenzija 22 x 14) obložite papirom za pečenje, pa prebacite testo i ravnomerno ga rasporedite. Puter rastopite na pari i prelijte testo. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus