Testo se mesi neverovatno lako i izuzetno je mekano, a od njega oblikujte veknu i stavite u kesu. Posle pola sata najbolji domaći hleb je spreman. Možete na njega da mažete neke kremaste salate, ali na vrućem hlebu najlepši je maragarin ili puter sa 2 koluta svežeg paradajza. 

Sastojci:

  • 560 ml tople vode 
  • 10 g kvasca
  • 10 g šećera
  • 720 g brašna 
  • 1 kašika soli

Priprema:

U vodi pomešajte kvasac i šećer, pa pokrijte i ostavite da se aktvira nekih 15 minuta. Dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite 45 minuta. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, oblikujte valjak i isecite na 3 jednaka dela. Od svakog dela oblikuje veknu laganim pokretima i zasecite na nekoliko mesta. Stavite u kesu po jednu veknu i zatvorite. Stavite sve tri kese u pleh i pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa