Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DOMAĆI HLEB OD 5 SASTOJAKA: I pekari će vam pozavideti na veštinama, a tajna je u kesi koja ga čini mekanim

Umesite testo, pa ga stavite u kesu i eto fantastičnog hleba.

 Hleb iz kese Izvor: Printscreen/YT/ Cookrate - Italia

Testo se mesi neverovatno lako i izuzetno je mekano, a od njega oblikujte veknu i stavite u kesu. Posle pola sata najbolji domaći hleb je spreman. Možete na njega da mažete neke kremaste salate, ali na vrućem hlebu najlepši je maragarin ili puter sa 2 koluta svežeg paradajza. 

Sastojci:

  • 560 ml tople vode 
  • 10 g kvasca
  • 10 g šećera
  • 720 g brašna 
  • 1 kašika soli

Možda će vas zanimati

Priprema:

U vodi pomešajte kvasac i šećer, pa pokrijte i ostavite da se aktvira nekih 15 minuta. Dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite 45 minuta. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, oblikujte valjak i isecite na 3 jednaka dela. Od svakog dela oblikuje veknu laganim pokretima i zasecite na nekoliko mesta. Stavite u kesu po jednu veknu i zatvorite. Stavite sve tri kese u pleh i pecite na 180°C oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti