Testo se mesi neverovatno lako i izuzetno je mekano, a od njega oblikujte veknu i stavite u kesu. Posle pola sata najbolji domaći hleb je spreman. Možete na njega da mažete neke kremaste salate, ali na vrućem hlebu najlepši je maragarin ili puter sa 2 koluta svežeg paradajza.
Sastojci:
- 560 ml tople vode
- 10 g kvasca
- 10 g šećera
- 720 g brašna
- 1 kašika soli
Priprema:
U vodi pomešajte kvasac i šećer, pa pokrijte i ostavite da se aktvira nekih 15 minuta. Dodajte brašno i so, pa umesite testo. Pokrijte i ostavite 45 minuta. Stavite testo na pobrašnjenu površinu, oblikujte valjak i isecite na 3 jednaka dela. Od svakog dela oblikuje veknu laganim pokretima i zasecite na nekoliko mesta. Stavite u kesu po jednu veknu i zatvorite. Stavite sve tri kese u pleh i pecite na 180°C oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus