Kada želite da pripremite nešto ukusno, a brzo, pite su uvek najbolje rešenje. Ako se kore ne razvlače pita može da bude gotova za pola sata, a može i sutradan da se jede, pa ste uštedeli vreme. Umesite testo od vode i brašna i napravite domaće kore, brzo i lako. Uspeva i domaćicama koje su tek počele da kuvaju, zato obavezno isprobajte ovaj recept.
Ako nemate kiselu vodu, ne morate da idete do radnje, već je napravite kod kuće.
Sastojci:
- 400-450 g brašna
- 300 ml kisele vode
Za punjenje:
- 1 kg svežeg sira
- 2 jajeta
Priprema:
Umesite brašno i kiselu vodu, pa pokrijte providnom folijom i krpom i ostavite da odmori oko 20 minuta. Podelite na 10 loptica i svaku razvucite u tanak krug. Svaku lepinju nauljite i ređajte jednu preko druge. Svako testo razvucite prstima da bude skoro prozirno, a onda zasecite nožem po dužini, na 2 mesta i sa druge strane isto tako. Stavite po širini sir na sredinu, pa preklopite sa obe strane. Zatim preklopite na unutra, pa opet sa strane i onda opet na unutra. Stavite opet malo sira, pa preklopite sa strane. Pleh nauljite, pa stavite pek papir i pite. Premažite sa umućenim žumancetom u koje ste dodali malo vode. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Možete da ih pržite u tiganju,samo zagrejte dosta ulja i stavite jednu po jednu pitu i pržite poklopljeno.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus