Kada vam treba brza ideja za večeru ili šarena pita da ulepša svečani sto onda vaš izbor neka bude prolećna pita od povrća. Kore vam nisu potrebne, sve sastojke pomešate u tepsiji i zapečete. Uz pitu poslužite domaći majonez bez jaja, a ako ga budete pravili kao što smo u nastavku teksta napisali garantovano će vam uspeti.
Sastojci:
- 2 šargarepe
- 350 g krompira
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 2-3 čena belog luka
- peršun, mirođija
- 3 jajeta
- 30 g prezli
- 30 ml maslinovog ulja
Za majonez:
- 150 ml ulja
- 100 ml mleka
- 2 kašike dižon senfa
- sok od 1/2 limuna
Priprema:
Izrendajte šargarepu, crni luk, krompir i tikvicu. Stavite u nauljenu vatrostalnu posudu. Dodajte mleveni beli luk i seckanu mirođiju i peršun, jaja, prezle, maslinovo ulje i začine po želji. Dobro promešajte da se sve sjedini. Pecite na 180°C oko 50 minuta.
Domaći majonez: Pomešajte ulje i mleko i sjedinite štapnim mikserom. Dodajte senf i limunov sok, pa posolite i pobiberite. Opet sjedinite štapnim mikserom. Sipajte u posudu i poslužite sa pitom.
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom