Mnogi će se složiti da je proja više od običnog jela, jer mnoge podseća na detinjstvo. Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.

Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, a aako u smesu dodate jogurt i pavlaku biće posebno mekana i sveža i sutradan. 

Sastojci:

  • 200 g kukuruznog hleba
  • 3 jajeta
  • 200 ml jogurta
  • 20 kašike ulja
  • 1 čaša pavlake
  • 100 ml kisele vode
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašike kukuruznog griza
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli

Priprema:

U posudi umutite cela jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Sve dobro sjedinite, pa postepeno sipajte pavlaku i dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Potom stavite prašak za pecivo, pa lagano dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, a potom ulijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa