Mnogi će se složiti da je proja više od običnog jela, jer mnoge podseća na detinjstvo. Proja je jedan od najjednostavnijih, a najukusnijih domaćih specijaliteta, a domaćice je vole jer u nju mogu da stave sir i omiljeno povrće, a ukus će u svakoj kombinaciji biti neodoljiv.
Proju mnogi ljudi koriste i kao zamenu za hleb, a aako u smesu dodate jogurt i pavlaku biće posebno mekana i sveža i sutradan.
Sastojci:
- 200 g kukuruznog hleba
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 20 kašike ulja
- 1 čaša pavlake
- 100 ml kisele vode
- 100 g kačkavalja
- 2 kašike kukuruznog griza
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
Priprema:
U posudi umutite cela jaja, pa dodajte jogurt, kiselu vodu i ulje. Sve dobro sjedinite, pa postepeno sipajte pavlaku i dodajte kačkavalj koji ste prethodno izrendali. Potom stavite prašak za pecivo, pa lagano dodajte kukuruzno brašno i kukuruzni griz, pa sve lepo sjedinite. Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, a potom ulijte smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem