Prašak za pecivo je bitan kada pravite testo koje ćete pržiti. Takvi su i uštipci, svima omiljeno pecivo koje se lako pravi. Prosejte prašak za pecivo zajedno sa brašnom i uštipci neće upiti ulje dok se budu pržili. Takođe, još jedan vredan savet je da ulje dobro zagrejete, pre nego što ubacite pecivo, jer ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.

Poslužite sa kiselim mlekom za doručak i započnite dan puni energije. 

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 čaša jogurta
  • 1 kašika ulja
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 400 g mekog brašna
  • 5-6 kašika susama

Priprema:

So i jaje umutite, pa jogurt, ulje, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo, a onda stavite na pobrašnjenu površinu pa razvucite rukama. Pospite susamom, pa oklagijom razvucite, kako bi se susam utisnuo u testo. Okrenite ga i opet isto uradite. Čašom naprvaite kružne oblike ili isecite. Pržite u ulju.

Izvor: Stvar ukusa