Prašak za pecivo je bitan kada pravite testo koje ćete pržiti. Takvi su i uštipci, svima omiljeno pecivo koje se lako pravi. Prosejte prašak za pecivo zajedno sa brašnom i uštipci neće upiti ulje dok se budu pržili. Takođe, još jedan vredan savet je da ulje dobro zagrejete, pre nego što ubacite pecivo, jer ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Poslužite sa kiselim mlekom za doručak i započnite dan puni energije.
Sastojci:
- 1 jaje
- 1 ravna kašičica soli
- 1 čaša jogurta
- 1 kašika ulja
- 1 kesica praška za pecivo
- 400 g mekog brašna
- 5-6 kašika susama
Priprema:
So i jaje umutite, pa jogurt, ulje, prašak za pecivo i brašno. Umesite testo, a onda stavite na pobrašnjenu površinu pa razvucite rukama. Pospite susamom, pa oklagijom razvucite, kako bi se susam utisnuo u testo. Okrenite ga i opet isto uradite. Čašom naprvaite kružne oblike ili isecite. Pržite u ulju.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem