Ako volite jela od testa koje možete u svakom trenutku da napravite bez po muke, zapišite ovaj recept, jer kad ga jednom probate pravićete ga uvek. Ukusne perece kao iz pekare bude nostalgiju i mirišu na detinjstvo. Možete ih praviti za doručak, užinu, a mališani najviše vole da ih vide na stolu sa grickalicama.
Sastojci:
- 600 g brašna
- 200 ml jogurta
- 180 ml ulja
- 250 g margarina
- 3 jajeta
- 150 g sitnog sira
- kesica praška za pecivo
- kašičica soli
- kim za posipanje
Priprema:
U dublju posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so, a u drugu posudu stavite margarin, ulje, dva jaja, sir i jogurt, pa sve umutite. Kada dobijete glatku smesu, preručite je u posudu sa brašnom, pa umesite testo koje se odvaja od zidova posude. Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo debljine pola santimetra. Modlom za perece ih vadite i spuštaje u pleh koji ste prethodno obložili pek papirom. Umutite jedno jaje, pa premažite perece i pospite ih kimom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem