Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTRUDLA OD MLEVENOG MESA PUNJENA SIROM I ŠUNKOM: Jede se dok je vruća - bogato i zasitno predjelo koje svi obožavaju!

Napravite predjelo koje će gosti obožavati, a to je slana štrudla od mlevenog mesa, sira i šunke.

 Štrudla od mlevenog mesa punjena sirom i šunkom Izvor: Printscreen/Instagram/Cookistwow

Mesna štrudla ili rolat je odlično predjelo za slave, ali i praznike. Kako se približava Uskrs valja osmisliti šta će se naći na svečanoj trpezi. Predlažemo ovu štrudlu, kao i punjena jaja koja izgledaju kao pilići. Obogatite i dekorišite trpezu u duhu najradosnijeg praznika. Ne morate da brinite da li ćete umeti da ga spremite, jer uspeva i kuvaricama sa manje iskustva. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 100 g parmezana
  • 100 g prezli
  • 50 g tvrdog sira 
  • 2 jajeta
  • 200 g mortadele ili šunke po izboru 
  • 150 g isečenog sira

Možda će vas zanimati

Priprema:

U mleveno meso dodajte parmezan, prezle, rednadni tvrdi sir, jaja, vodu i začine po želji. Sve dobro sjedinite. Stavite meso na pek papir i oblikujte pravougaonik rukama. Stavite šunku i preko sir, pa urolajte. Papir dobro zatvorite i prebacite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 220°C oko 40 minuta. Zatim skinite papir i pecite još 10 minuta. 

Pogledajte

00:59
Mesna štrudla sa sirom i šunkom
Izvor: instagram/cookistwow
Izvor: instagram/cookistwow

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti