Približava se Uskrs, pa na svečanoj trpezi pored prelepo ofarbanih i dekorisanih jaja treba da se nađe i neko zanimljivo predjelo. Provedite kvalitetno vreme sa decom i zajedno od kuvanih jaja napravite piliće. Priprema nije komplikovana, a sastojci su jeftini. Ako volite jaja, punjena će prva nestati sa stola, pogotovo ako su zanimljivog oblika. Majonez možete da koristite domaći. 

Sastojci:

  • 5 jaja 
  • 1 šargarepa 
  • 1 kašičica majoneza
  • 1 kašika senfa

Priprema:
Jaja dobro skuvajte, pa tanko isecite dno, samo toliko da mogu uspravno da stoje. Pri vrhu isecite cik-cak i uklonite gornji deo. Pomoću drške od noža ili kašike izvadite žumance iz sredine. Žumaca usitnite, pa pomešajte sa majonezom i senfom, začinite po želji. Napunite belanca tako da fil malo viri. Zatvorite kapicom od belanaca (deo koji ste isekli pri vrhu). Krupno zrno bibera neka vam posluži za oči, a kuvanu šargarepu isecite na trougliće i neka to bude kljun. 

Izvor: Stvar ukusa