Približava se Uskrs, pa na svečanoj trpezi pored prelepo ofarbanih i dekorisanih jaja treba da se nađe i neko zanimljivo predjelo. Provedite kvalitetno vreme sa decom i zajedno od kuvanih jaja napravite piliće. Priprema nije komplikovana, a sastojci su jeftini. Ako volite jaja, punjena će prva nestati sa stola, pogotovo ako su zanimljivog oblika. Majonez možete da koristite domaći.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1 šargarepa
- 1 kašičica majoneza
- 1 kašika senfa
Priprema:
Jaja dobro skuvajte, pa tanko isecite dno, samo toliko da mogu uspravno da stoje. Pri vrhu isecite cik-cak i uklonite gornji deo. Pomoću drške od noža ili kašike izvadite žumance iz sredine. Žumaca usitnite, pa pomešajte sa majonezom i senfom, začinite po želji. Napunite belanca tako da fil malo viri. Zatvorite kapicom od belanaca (deo koji ste isekli pri vrhu). Krupno zrno bibera neka vam posluži za oči, a kuvanu šargarepu isecite na trougliće i neka to bude kljun.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus