Čizkejk je lagani desert koji je postao omiljena poslastica ljubitelja slatkiša širom sveta. Postoji u raznim varijantama i kombinacijama ukusa, od voćnih do čokoladnih, ali da li ste ikada probali slani čizkejk?
Može se poslužiti kao samostalan obrok ili kao predjelo kojim ćete sigurno oduševiti sve goste. Pravi se očas posla i predstavlja idealan obrok za dane kada želite nešto kremasto, slasno i lagano.
Sastojci:
- 300 g slanih krekera
- 180 g putera
- 450 g punomasnog krem sira
- 4 kašike pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 150 g rendanog kačkavalja
- 1 čen belog luka
- 1 kašika seckanog vlašca
- 200 g čeri paradajza
- 1 kašika masinovog ulja
- so, biber
- svež bosiljak
Priprema:
Rernu ukljućite na 170 stepeni da se zagreje. U blenderu sameljite krekere, pa im dodajte istopljeni puter i sve dobro sjedinite da dobijete kompaktnu masu. U kalup za kolače formirajte koricu i lepo je poravnajte. U dublju posudu ubacite krem sir, pavlaku za kuvanje i cela jaja, pa mutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ukoliko ima potrebe dodajte so i ubacite sitno naseckani vlašac i beli luk. Rasporedite fil preko kore, poređajte rendani kačkavalj i stavite da se peče oko pola sata. Pred kraj pečenja odozgo poređajte čeri paradajz isečen na polovine, pospite svežim bosiljkom i prelijte maslinovim uljem, pa vratite u rernu na još 10-ak minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem