Verujemo da svako ima neki svoj recept kada je čizkejk u pitanju. Ovo je recept za klasičan čizkejk bez želatina, a crveno voće može biti bilo koje. Kada jednom napravite postaće vam omiljena poslastica. Još jedna prednost je ta što se ne peče.
Sastojci:
Korica:
- 250 g mlevenog keksa
- 50 g brašna od lešnika
- 2 kašike šećera u prahu
- 100 g istopljenog putera
- 150 ml soka od pomorandže
Fil:
- 250 g maskarpone sira
- 200 g krem sira
- 200 g bele čokolade
- 1 kašika arome vanile
- 250 ml slatke pavlake
- 2 kesice kremfixa
Preliv:
- 200 g šumskog voća
- 2 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika gustina
- 2 kašike vode
Priprema:
Za koricu pomešati keks, lešnike i prah šećer, umešati puter, na kraju sok. Dobijenu smesu rasporediti u kalupu prečnika 22 ili 24cm i odložiti u frižider.
Za fil istopiti belu čokoladu. Zatim miskerom umutiti maskarpone, krem sir i vanilu. U to dodati istopljenu belu čokoladu i umutiti. Slatku pavlaku umutiti zasebno sa kremfixom ako je mlečna, ukoliko je biljna može neumućena u fil pa se muti dok smesa ne očvrsne i na kraju se doda i kremfix. Fil rasporediti preko korici i ponovo odložiti u frižider.
Za preliv pomešati gustin sa vodom. U šerpici zagrejati šumsko voće, šećer, vanilin šećer i limunov sok. Kada provri, po želji ispasirati voće i dodati rastvoreni gustin. Vratiti na ringlu i kuvati još minut dok se ne zgusne.
Ostaviti par minuta da se prohladi, zatim rasporediti preko fila i odložiti u frižider najmanje 3h, idealno preko noći.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus