Mini čizkejk korpice, toliko ukusne da ćete ih stalno praviti.Umesto korpica kolač možete da servirate i u čaši. Ukusom podseća na Kapri sladoled, pa smo sigurni da će vam se dopasti. Recept pročitajte u nastavku.

Sastojci:

Za bisvit:

  • 280 g mlevenog keksa
  • 100 g maslaca
  • 100 ml mleka

Beli krem:

  • 250 g maskarpone sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 10 g vanilin šećera
  • 60-100 g šećera u prahu

Fil sa višnjama: 

  • 400 g višanja
  • 10 g vanilin šećera
  • 60-100 g šećera
  • 2 kašike gustina

Čokoladna glazura:

  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja

I još:

  • papirne korpice za mafine

Priprema:

U činiji sjedinite mleveni keks, istopljeni maslac i mleko. Na dno korpica (koje stoje u kalupu za mafine) stavite kašiku smese, pa prstima ili kašikom poravnjate.

Umutite mikserom maskarpone sir (sobne temperature) sa vanilline šečerom i šećerom u prahu. Dodajte slatku pavlaku. Mutite dok se krem ne zgusne. Ako vam je lakše umutite odvojeno slatku pavlaku, pa je dodajte u maskarpone. Preko keksa sipajte kašiku krema. Poravnajte, pa stavite korpice u frižider na 30-60 minuta.

U šerpicu sipajte višnje (iscedite ih od viška soka). Dodajte šećer, vaniln šečer i gustin. Kuvajte uz konstantno mešanje dok se višnje ne zgusnu (oko 5 minuta, treba da budu kao gušči džem). Umesto ovog fila možete da koristite i gušći džem. Preko krema stavite kašiku fila od višanja ili džem.

Preko možete da stavite čokoladnu glazuru, a korpice možete da završite sa višnjama. Na pari ili u mikrostalasnoj istopite čokoladu sa 3 kašike ulja. Preko višnji stavite kašiku istopljene čokolade. Sačekajte da se čokolada stegne, pa spremite korpice u frižider na najmanje 2 h, a najbolje preko noći (ili u zamrzivač na 30 minuta).

Izvor: Cooking.rs