Pašteta od pečuraka izuzetno lako se pravi, a odlična je za dane poste bilo da je jedete za doručak, užinu ili laganu večeru.
Kada iz ishrane, iz bilo kog razloga, izbacite namirnice životinjskog porekla, obroci mogu da postanu prilično jednolični. Ipak, potrebno je da samo pustite mašti na volju, da iskombinujete namirnice koje volite i dobićete fantastične domaće paštete i namaze.
Sastojci:
- 400 g šampinjona
- 2 čena belog luka
- 100 g oraha
- 50 g posnog majoneza
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 glavica crnog luka
- veza svežeg peršuna
- sok od pola limuna
- malo svežeg vlašca
- so, biber
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće. Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Orahe ipecite na suvom tiganju, jer će na taj način dobiti poseban šmek. U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez. Sve usitnite u jednoličnu masu, sipajte u posude ili teglice, pa ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem