Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POSNA PAŠTETA OD PEČURAKA: Jedan sastojak daje joj posebnu aromu, a ne sadrži aditive i konzervanse

Donosimo vam recept za posnu paštetu od pečuraka koja je izvrsnog ukusa.

 Pašteta od pečuraka Izvor: Shutterstock

Pašteta od pečuraka izuzetno lako se pravi, a odlična je za dane poste bilo da je jedete za doručak, užinu ili laganu večeru.

Kada iz ishrane, iz bilo kog razloga, izbacite namirnice životinjskog porekla, obroci mogu da postanu prilično jednolični. Ipak, potrebno je da samo pustite mašti na volju, da iskombinujete namirnice koje volite i dobićete fantastične domaće paštete i namaze.

Sastojci:

  • 400 g šampinjona
  • 2 čena belog luka
  • 100 g oraha
  • 50 g posnog majoneza
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • veza svežeg peršuna
  • sok od pola limuna
  • malo svežeg vlašca
  • so, biber

Možda će vas zanimati

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa ga izdinstajte na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Potom dodajte izgnječeni beli luk i šampinjone iseckane na listiće. Kada voda iz šampinjona uvri, sklonite sa vatre i ostavite da se ohlade. Orahe ipecite na suvom tiganju, jer će na taj način dobiti poseban šmek. U blender stavite šampinjone sa lukom, orahe, peršun, so, biber, vlašac, sok od limuna i posni majonez. Sve usitnite u jednoličnu masu, sipajte u posude ili teglice, pa ostavite da se u potpunosti ohladi u frižideru.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti