Praziluk je izuzetno zdravo povrće, koje se odlično kombinuje sa raznim naminicama. Ipak, najbolje ga je konzumirati u svežem obliku. Počinje sezona ovog povrća, a njegove nutritivne vrednosti i lekovitost pravi su razlog da ga što više uvrstimo u ishranu.
Ova salata se pravi brzo i veoma je jednostavna, a pravi je ugođaj za nepca.
Sastojci:
- 2 praziluka
- 200 g feta sira
- 1 čaša pavlake
- malo origana
- malo mirođije
- malo bosiljka
- so, biber
Priprema:
Beli deo praziluka isecite na tanke kolutove. Umutite viljuškom ili mikserom feta sir i dodajte mu pavlaku, pa sve zajedno promešajte. Dodajte sir i pavlaku praziluku, zatim začinite suvom mirođijom, origanom, bosiljkom, solju i biberom. Sve izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Stavite salatu u frižider da se ohladi pre služenja. Pospite je sitno seckanim peršunom pre iznošenja na sto. Odlično se slaže kao prilog uz mnoge vrste mesa.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem