Praziluk je izuzetno zdravo povrće, koje se odlično kombinuje sa raznim naminicama. Ipak, najbolje ga je konzumirati u svežem obliku. Počinje sezona ovog povrća, a njegove nutritivne vrednosti i lekovitost pravi su razlog da ga što više uvrstimo u ishranu. 

Ova salata se pravi brzo i veoma je jednostavna, a pravi je ugođaj za nepca.

Sastojci:

  • 2 praziluka
  • 200 g feta sira
  • 1 čaša pavlake
  • malo origana
  • malo mirođije
  • malo bosiljka
  • so, biber

Priprema:

Beli deo praziluka isecite na tanke kolutove. Umutite viljuškom ili mikserom feta sir i dodajte mu pavlaku, pa sve zajedno promešajte. Dodajte sir i pavlaku praziluku, zatim začinite suvom mirođijom, origanom, bosiljkom, solju i biberom. Sve izmešajte da dobijete kompaktnu masu. Stavite salatu u frižider da se ohladi pre služenja. Pospite je sitno seckanim peršunom pre iznošenja na sto. Odlično se slaže kao prilog uz mnoge vrste mesa.

Izvor: Stvar ukusa