Ukoliko nemate uvek ideju za doručak ili večeru u vreme posta, ova brza i jednostavna pita sa prazilukom pravi je izbor. Za pitu po receptu koji vam donosimo nećete morati da provedete mnogo vremena u kuhinji i za šporetom.

Malo je dugačija od svih koje ste ranije probali, a praziluk joj daje posebno lep ukus.

Sastojci:

  • 250 g kukuruznog brašna
  • 250 g pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 struka praziluka
  • 2 čaše kisele vode
  • pola čaše ulja
  • so, biber

Priprema:

Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni ostavite sa strane. Sastavite u dublju posudu kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. U ovo dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. U podmazanu okruglu tepsiju sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pitu pecite 20 minuta. Za to vreme isecite zelelne delove praziluka na krugove. Izvadite pitu iz rerne pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa