Ukoliko nemate uvek ideju za doručak ili večeru u vreme posta, ova brza i jednostavna pita sa prazilukom pravi je izbor. Za pitu po receptu koji vam donosimo nećete morati da provedete mnogo vremena u kuhinji i za šporetom.
Malo je dugačija od svih koje ste ranije probali, a praziluk joj daje posebno lep ukus.
Sastojci:
- 250 g kukuruznog brašna
- 250 g pšeničnog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 struka praziluka
- 2 čaše kisele vode
- pola čaše ulja
- so, biber
Priprema:
Beli deo praziluka sitno iseckajte i propržite na malo ulja, a zeleni ostavite sa strane. Sastavite u dublju posudu kukuruzno i pšenično brašno, dodajte prašak za pecivo, ulje i kiselu vodu, so i biber, pa sve dobro promešajte. U ovo dodajte prženi praziluk pa izjednačite mešanjem smesu. U podmazanu okruglu tepsiju sipajte smesu i stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pitu pecite 20 minuta. Za to vreme isecite zelelne delove praziluka na krugove. Izvadite pitu iz rerne pa je pospite prazilukom i vratite da se peče još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem