Palačinke su mnogima omiljena poslastica koja nas vraća u detinjstvo, a ukoliko postite ne morate da ih se odreknete.
Verujemo da svi znate osnovne namirnice za palačinke i skoro ih je nemoguće zamisliti bez jaja i mleka. Međutim, recept za posne palačinke parira i njihovoj mrsnoj verziji.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 2 šolje kisele vode
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika šećera
- 4 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kesica vanilin šećera
- džem po ukus za mazanje
Priprema:
U veću posudu pomešajte sve suve sastojke, pa polako dodajte kiselu vodu, sve vreme muteći mikserom, pa dodajte i ulje.
Tiganj zagrejte, pa sipajte malo ulja, zatim odvadite jednu kutlaču smese za palačinke i sipajte u tiganj. Pecite sa obe strane po 2-3 minuta. Gotove palačinke premažite džemom, a možete ih posuti orasima ili šećerom.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus