Neutralno testo za palačinke dopušta komibacije sa velikim brojem namirnica, podjednako su ukusne prazne ili uz dodatak bilo kakvog slatkog ili slanog namaza. Poslednjih godina sve su popularnije pohovane palačinke, jake i kalorične, koje zadovoljavaju nepca velikih gurmana. Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući.
Sastojci:
- 10 palačinki
Za punjenje:
- 150 g šunke
- 200 g pečuraka
- 200 g rendanog kačkavalja
- 2 kašike pavlake
- kečap
- so, biber
Za pohovanje:
- 3 jajeta
- 200 g brašna
- 200 g prezli
Priprema:
Testo za palačinke napravite kao i obično, pa ih ispecite. Pečurke naseckajte i prodinstajte na ulju, sa malo soli i bibera. Dinstajte ih dok sva voda koju su pustile ne ispari. Svaku palačinku namažite kečapom i pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj. Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti. U tanjire posebno sipaje, brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku palačinku uvaljajte tim redom, pa ih lagano spuštajte u dublji tiganj sa zagrejanim uljem. Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatasto-ameđu koricu. Služite ih uz dodatak tartar sosa ili bilo god drugog priloga po ukusu.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus