Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POHOVANE PALAČINKE SA PICA NADEVOM: Spolja hrskave i bogato punjene biće omiljeno jelo svih gurmana

Pohovane palačinke omiljeno su jelo pravih gurmana, a što je najbolje možete da se "igrate" ukusima.

 Pohovane palačinke punjene šunkom i sirom Izvor: Shutterstock

Neutralno testo za palačinke dopušta komibacije sa velikim brojem namirnica, podjednako su ukusne prazne ili uz dodatak bilo kakvog slatkog ili slanog namaza. Poslednjih godina sve su popularnije pohovane palačinke, jake i kalorične, koje zadovoljavaju nepca velikih gurmana. Iako oko njihove pripreme ima malo više posla, rezultat je i više nego zadovoljavajući.

Sastojci:

  • 10 palačinki

Za punjenje:

  • 150 g šunke
  • 200 g pečuraka
  • 200 g rendanog kačkavalja
  • 2 kašike pavlake
  • kečap
  • so, biber

Za pohovanje:

  • 3 jajeta
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli

Možda će vas zanimati

Priprema:

Testo za palačinke napravite kao i obično, pa ih ispecite. Pečurke naseckajte i prodinstajte na ulju, sa malo soli i bibera. Dinstajte ih dok sva voda koju su pustile ne ispari. Svaku palačinku namažite kečapom i pavlakom, poređajte listove šunke, dodajte pečurke i rendani kačkavalj. Savijte ih sa svake strane formirajući rolnicu iz koje u toku prženja sastojci neće iscuriti. U tanjire posebno sipaje, brašno, razmućena jaja i prezle. Svaku palačinku uvaljajte tim redom, pa ih lagano spuštajte u dublji tiganj sa zagrejanim uljem. Pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatasto-ameđu koricu. Služite ih uz dodatak tartar sosa ili bilo god drugog priloga po ukusu.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti