Napravljene po ovom receptu biće mekane, mirisne, pufnaste i preukusne. Brzo i lako se pripremaju, a jako su dekorativne i zasitne. Palačinke su pravi izbor kada želite da se zasladite.
Sastojci:
- 250 g mekog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 velika kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 50 g istopljenog putera
- 270 ml mleka (za skroz pufnaste palačinke staviti oko 220 ml mleka)
- ulje za tiganj
Priprema:
U jednoj činiji pomešati sve suve sastojke. U drugoj činiji sve ostale sastojke. Razbiti jaje, dodati mleko, promešati, dodati istopljeni puter i opet promešati. Tečne sastojke dodati u suve i mutiti mikserom dok se ne sjedini, bitno je samo da se ne premuti da testo ne bi splasnulo. Gotovo testo prekriti i ostaviti 15-20min da odstoji.
Zagrejati tiganj, podmazujem ga malo uljem i kašikom za sladoled vaditi male palačinke. Čim se pojave mehurići na površini palačinke, to je znak da su spremne za okretanje. Palačinke peći na srednjoj temperaturi i pre svake palačinke tiganj malo podmazati uljem. Ovo testo je malo gušće tako da palačinke sami morate da dovedete u željeni oblik ali će zato biti pufnaste. Od ove smese ispadne 12-13 palačinki, ako se zamuti gušće testo bude ih manje.
Izvor: Slatka domaćica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus