Napravljene po ovom receptu biće mekane, mirisne, pufnaste i preukusne. Brzo i lako se pripremaju, a jako su dekorativne i zasitne. Palačinke su pravi izbor kada želite da se zasladite.

Sastojci:

  • 250 g mekog brašna
  • pola kesice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 1 velika kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 50 g istopljenog putera
  • 270 ml mleka (za skroz pufnaste palačinke staviti oko 220 ml mleka)
  • ulje za tiganj

Priprema:

U jednoj činiji pomešati sve suve sastojke. U drugoj činiji sve ostale sastojke. Razbiti jaje, dodati mleko, promešati, dodati istopljeni puter i opet promešati. Tečne sastojke dodati u suve i mutiti mikserom dok se ne sjedini, bitno je samo da se ne premuti da testo ne bi splasnulo. Gotovo testo prekriti i ostaviti 15-20min da odstoji.
Zagrejati tiganj, podmazujem ga malo uljem i kašikom za sladoled vaditi male palačinke. Čim se pojave mehurići na površini palačinke, to je znak da su spremne za okretanje. Palačinke peći na srednjoj temperaturi i pre svake palačinke tiganj malo podmazati uljem. Ovo testo je malo gušće tako da palačinke sami morate da dovedete u željeni oblik ali će zato biti pufnaste. Od ove smese ispadne 12-13 palačinki, ako se zamuti gušće testo bude ih manje.

Izvor: Slatka domaćica

Instagram/slatkadomacica  Američke palačinke