Napravljene po ovom receptu biće mekane, mirisne, pufnaste i preukusne. Brzo i lako se pripremaju, a jako su dekorativne i zasitne. Palačinke su pravi izbor kada želite da se zasladite.
Sastojci:
- 250 g mekog brašna
- pola kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 1 velika kašika šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 50 g istopljenog putera
- 270 ml mleka (za skroz pufnaste palačinke staviti oko 220 ml mleka)
- ulje za tiganj
Priprema:
U jednoj činiji pomešati sve suve sastojke. U drugoj činiji sve ostale sastojke. Razbiti jaje, dodati mleko, promešati, dodati istopljeni puter i opet promešati. Tečne sastojke dodati u suve i mutiti mikserom dok se ne sjedini, bitno je samo da se ne premuti da testo ne bi splasnulo. Gotovo testo prekriti i ostaviti 15-20min da odstoji.
Zagrejati tiganj, podmazujem ga malo uljem i kašikom za sladoled vaditi male palačinke. Čim se pojave mehurići na površini palačinke, to je znak da su spremne za okretanje. Palačinke peći na srednjoj temperaturi i pre svake palačinke tiganj malo podmazati uljem. Ovo testo je malo gušće tako da palačinke sami morate da dovedete u željeni oblik ali će zato biti pufnaste. Od ove smese ispadne 12-13 palačinki, ako se zamuti gušće testo bude ih manje.
Izvor: Slatka domaćica
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem