Ovaj kolač možete da ispečete u kalupu za mafine ili u manjoj vatrostalnoj posudi. Ukoliko volite slatko možete da dodate oko 50 g šećera, a umesto ovsenih pahuljica možete da koristite 100 g pseničnog brašna.
Sastojci:
- 100 g ovsenih pahuljica ili brašna
- 1 veća banana
- prstohvat soli
- 100 ml mleka ( a može i ovseno, bademovo)
- 1 jaje
- 3 kašike meda
- 1 kašičica prašaka za pecivo
I još:
- oko 30 g čokoladnih mrvica
- oko 40 g borovnica (višanja, malina...)
Priprema:
U blenderu ili secku sameljite ovsene pahuljice. Dodajte bananu, jaje, so, mleko, med i prašak za pecivo pa umutite u kompaktnu smesu. Izlijte smesu u kalup. Odozgo stavite čokoladne mrvice i voće pa ih malo uronite u smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20-25 minuta.
Izvor: Cooking
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem