Ako volite čuveni banana split onda ćete uživati i u ovom rolatu, jer je kolač za svako godišnje doba i za sve prilike. Lagan, kremast i doslovno se topi u ustima.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- 2 kašike vrele vode
- 150 g šećera u prahu
- 60 g brašna
- 50 g mlevenih oraha
- 1 vanil šećer
Za fil:
- 400 ml mleka
- 1 puding od vanile
- 150 g šećera u prahu
- 200 g margarina
- 3 banane
- limun
- 2 šlag kreme
- 3 kašike mlevenih oraha ili lešnika
Priprema:
Za koru umutite belanca, vanilin šećer i 75 g šećera u prahu da dobijete sneg. Posebno umutite žumanca sa dve kašike vruće vode i preostalim šećerom. Stavite brašno i orahe, pa kada to umutite polako dodajte belanca, ali nemojte mutiti mikserom, već kašikom. Ulijte u pleh i pecite na 180 C nekih 20 minuta. Kada se ispeče izvadite, uvijte u rolat sa kropom i ostavite sa strane. Skuvajte puding sa mlekom i ostavite da se potpuno ohladi. Povremeno promešajte da se ne bi stvorila korica. Posebno umutite margarin i dodajte šećer u prahu. Kad se puding ohladi, sve lepo sjedinite. Ostavite fil u frižideru nekih 25-30 minuta, a nakon toga koru lepo premažite filom. Banane očistite, vrh sklonite i pospite ih sokom od limuna, da ne pocrne. Složite na ivicu kore, celom dužinom, pa lagano urolajte. Umutite šlag, pa njime premažite ceo rolat odozgo. Za dekoraciju po želji pospite lešnikom ili mlevenim orasima.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus