Ukoliko želite neki brz obrok koji će vas zasititi testenine su uvek dobro rešenje. mogu se praviti sa različitim sosevima, u različitim kombinacijama. Danas vam donosimo recept za pastu sa prezlama i kuvanim paradajzom.
Sastojci:
- 300 g testenina
- 2 kašike prezli
- malo ulja
- 1 mala šoljica kuvanog gustog paradajza ili kečapa
- 1 mala kašičica suvog začina ili samo soli
- 2 čena belog luka
- biber, peršunov list
- 150 ml vode
Priprema:
Skuvati testeninu pa je ocediti. U tiganj sipati pola šoljice ulja i dodati prezle da zarumene. Dodati paradajz i 150 ml vode. Dodati 2 čena seckanog belog luka, so ili začin. Preliti preko testenine i izmešati. Dodati seckan peršunov list, origano. Servirati toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus