Svi znamo koliko svinjska džigerica ume da bude žilavija u odnosu na pileću, i zbog toga je mnogi izbegavaju. Ali kada se pravilno spremi svinjska džigerica ume da bude i te kako sočna. U nastavku vam donosimo recept kako da je pripremite da ne bude žilava.
Sastojci:
- 500 g svinjske džigerice
- 2 kašike brašna
- ulje
- so
Priprema:
Džigericu iseći na tanke komade pa je uvaljati u brašno. Pržiti u ulju poklopljenu. Ostaviti na laganoj vatri pa kad porumeni okrenuti pa je pred kraj posoliti. Serviti sa pire krompirom. Po želji naseckati crni ili beli luk. Servitati toplu.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus