Pre svakog glavnog jela nekada se služila supa ili čorba. Tu tradiciju neki poštuju i dan danas. Međutim, ukoliko vam je ponestalo ideja koju čorbu da pripremite ovog vikenda mi vam donosimo recept za jeftinu čorbu koju nazivaju još i amper ili klin.
Sastojci:
- 1 velika kašika brašna
- ulje
- suvi začin, so, biber
- peršunov list
- 1 litar vode
- instant supa od pečuraka
Priprema:
Na ulju propržiti kašiku brašna da postane kremasto. Sipati 1 l vode. Dodati 1 kašičicu suvog začina. Pustiti da vri. Dodati so i pustit da vri 3-4 minuta. Po želj radi gustine dodati kašiku umućene instant supe od pečuraka. Na kraju ubaciti seckan peršunov list.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom