Pre svakog glavnog jela nekada se služila supa ili čorba. Tu tradiciju neki poštuju i dan danas. Međutim, ukoliko vam je ponestalo ideja koju čorbu da pripremite ovog vikenda mi vam donosimo recept za jeftinu čorbu koju nazivaju još i amper ili klin.
Sastojci:
- 1 velika kašika brašna
- ulje
- suvi začin, so, biber
- peršunov list
- 1 litar vode
- instant supa od pečuraka
Priprema:
Na ulju propržiti kašiku brašna da postane kremasto. Sipati 1 l vode. Dodati 1 kašičicu suvog začina. Pustiti da vri. Dodati so i pustit da vri 3-4 minuta. Po želj radi gustine dodati kašiku umućene instant supe od pečuraka. Na kraju ubaciti seckan peršunov list.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus