Za pripremu slatkih mafina od pomorandže vam treba 5 minuta, a posle samo stavite da se peku. Umesto šećera koristite med, biće zdraviji, a jednako ukusni, ako ne i bolji. Poslastica koja će okupiti porodicu za stolom, a odlično je posluženje i za goste. 

Pročitajte i kako da operete kalup za mafine na jednostavan način posle upotrebe. 

Sastojci:

  • sok od 2 pomorandže
  • 3 jajeta
  • 200 g griza
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 30 ml ulja
  • 4 kašike meda
  • 2 kašike čia semenki (može i bez)
  • malo seckanih oraha

Priprema:
Jaja umutite, pa dodajte ostale sastojke i sjedinite. Kalup za mafine nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu. Pospite seckanim orasima i pecite na 220°C oko 30 minuta. 

Izvor: Šerpica