Za pripremu slatkih mafina od pomorandže vam treba 5 minuta, a posle samo stavite da se peku. Umesto šećera koristite med, biće zdraviji, a jednako ukusni, ako ne i bolji. Poslastica koja će okupiti porodicu za stolom, a odlično je posluženje i za goste.
Pročitajte i kako da operete kalup za mafine na jednostavan način posle upotrebe.
Sastojci:
- sok od 2 pomorandže
- 3 jajeta
- 200 g griza
- 100 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 30 ml ulja
- 4 kašike meda
- 2 kašike čia semenki (može i bez)
- malo seckanih oraha
Priprema:
Jaja umutite, pa dodajte ostale sastojke i sjedinite. Kalup za mafine nauljite i pospite brašnom, pa sipajte smesu. Pospite seckanim orasima i pecite na 220°C oko 30 minuta.
Izvor: Šerpica
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus